Veelgestelde vragen

Welkom op het Senzer Talentcenter!
Hieronder vind je informatie over deze site, zodat je weet wat je hier kunt doen. 

Wat is het Talentcenter?

Het Talentcenter kun je zien als de Senzer Do It Yourself, de online participatiecoach, de plek waar je zelf aan de slag kunt met je loopbaanvragen, maar alsnog onder begeleiding van Senzer! Je kunt hier je ePortfolio aanmaken en al je loopbaaninformatie overzichtelijk bij elkaar houden. Je kunt dit ePortfolio ook gebruiken om te laten zien aan anderen waarmee je bezig bent. Daarnaast kan je selftesten maken voor meer inzicht, loopbaanopdrachten doen voor het versterken van inzicht én vaardigheden. Ook kan je handige loopbaantools inzetten voor je doel, bijvoorbeeld de vacaturebank voor het vinden van een passende baan. Kortom: je kunt hier antwoord geven op je loopbaanvragen en stappen zetten richting je loopbaandoel. Als je op zoek bent naar werk, maar ook als je je verder wilt ontwikkelen!

Wat is het voordeel van dit Talentcenter?

> Systeem: één digitale online werk- en loopbaanmap met e-cv, sollicitatie-activiteiten, zelftests, sollicitatie- en presentatietips, actuele vacatures, cursusaanbod en relevante artikelen.

> Gratis, 24/7 bereikbaar

> Senzer: lokale en regionale oriëntatie in een netwerk van honderden grote en kleine werkgevers in de regio: een baan in de buurt.

> Omdenken: Senzer zorgt met behulp van dit Talentcenter dat je een baan krijgt die past bij jouw mogelijkheden en talenten, ongeacht leeftijd, ervaring of mogelijkheid/beperking. Passend werk bij beschikbare banen regionale werkgevers. Senzer zoekt vanuit de realistische mogelijkheden van werkzoekende en onderscheidt zich daarmee van uitzendbureaus, vacaturesites etc.

Voor wie in dit Talentcenter?

> Uitkeringsaanvragers/werkzoekenden. Dit zijn verplichte klanten. Zij worden via de werkprocessen van Senzer –door onze medewerkers- op het Talentcenter gewezen.

> Werkenden, die op zoek zijn naar een nieuwe baan of die loopbaanadvies of –inspiratie zoeken. 

> Studenten/Scholieren

> Werkgevers.

> Medewerkers van Senzer 

Bij wie meld ik een storing?
Technische storingen of foutmeldingen kan je bij ons melden via het contactformulier.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Bij het inloggen staat de optie "wachtwoord vergeten". Hier kan je een nieuw wachtwoord aanvragen. 

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?
Je emailadres wordt gebruikt om in te loggen en staat ook in je profiel in het onderdeel 'Over mij'. Je kunt je e-mailadres hier aanpassen. Lukt dit niet, neem dan contact op met je coach. Let op: Je moet hiervoor ingelogd zijn en na het wijzigen van het e-mailadres moet je opnieuw inloggen met het nieuwe e-mailadres.

Kunnen anderen mijn gegevens en/of informatie zien?
Nee, anderen kunnen jouw gegevens niet zien. Jij bepaalt zelf of je gegevens met anderen wil delen en welke gegevens je met wie deelt. Het delen van de gegevens in je ePortfolio stel je zelf in binnen het platform. Daarvoor ga je naar ePortfolio en vervolgens naar mijn gegevens.

Naar welke vacatures kan ik zoeken?
De vacaturezoeker maakt het mogelijk om op het internet gepubliceerde vacatures te zoeken, die gepubliceerd worden op een groot aantal vacaturebanken. Hierdoor heb je toegang tot diverse vacatures die op verschillende sites in Nederland actief zijn.

Welke gegevens moet ik invullen om een vacature te vinden?
Je typt in de bovenste regel de functie die je interessant vindt. In de onderste regel typ je de plaatsnaam waar je een vacature zoekt. Nadat je de plaatsnaam hebt ingevuld, kun je aangeven in welke straal (10 km, 20km, etc) je wilt zoeken. Vervolgens klik je op ‘Zoek’.

Hoe open ik een vacature?
Dit doe je door op de titel van de vacature te klikken. Je wordt dan naar de pagina van de werkgever of uitzendbureau geleid waar de vacature is gepubliceerd.

Kan ik mijn zoekresultaat verfijnen?
Ja, dat kan via de optie ‘Filters’ aan de rechterkant. Door op één van de filters te klikken, kun je de zoekresultaten verfijnen.

Hoe kan ik een zoekopdracht wissen en een nieuwe zoekopdracht maken?
Dit doe je door op het icoontje met het pijltje te klikken achter het veld waar je de plaatsnaam in hebt gevuld. Als je met je muis op het pijltje gaat staan, zie je de tekst ‘Zoekcriteria leegmaken’. Als je hierop klikt kun je opnieuw een functie en een plaatsnaam invullen en verder gaan met zoeken naar andere vacatures.

Kan ik een vacature doorsturen naar een vriend, vriendin, collega of een andere bekende?
Ja, dat kan door op het icoontje met de ‘envelop’ achter de vacature te klikken. Als je hierop gaat staat, zie je de tekst ‘Verstuur vacature’. Door hierop te klikken, opent een venster waar je het e-mailadres kunt invullen van de persoon naar wie je de vacature wilt doorsturen.

Wat betekent ‘Favoriete vacatures’?
Je maakt een vacature favoriet door op het ‘sterretje’ achter de vacature te klikken. Hierdoor wordt deze vacature opgeslagen en kun je hem altijd terugvinden bij het onderdeel ‘Mijn favoriete vacatures.

Ik heb een gratis tool aangeschaft in de shop. Moet ik wachten totdat ik een bevestigingsmail krijg?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gratis tools direct starten.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen per e-mail van mijn bestelling. Wat moet ik doen?
De bestelling moet eerst goedgekeurd worden, daarna krijg je een email. De gratis tools kan je meteen starten. Daar ontvang je geen mail van.